SUPERIOR TIG 322 AC/DC -HF/LIFT RA - APARAT DE SUDURA TELWIN tip TIG

Magazia Lu' Costica Casa si bricolaj Sudura Aparate de sudura Aparate de sudura tip TIG SUPERIOR TIG 322 AC/DC -HF/LIFT RA - APARAT DE SUDURA TELWIN tip TIG
816102
Cod Unic
816102

Acest produs nu mai face parte din oferta lui Costica

SUPERIOR TIG 322 AC/DC -HF/LIFT RA - APARAT DE SUDURA TELWIN tip TIG is available to buy in increments of 1

Prezentare


Specificatii
Tensiunea de alimentare : 380 V
Gama de curent reglat : 10-270 A
Curent la 60% : 215 A
Electrozi utilizabili : 1.6 - 5 mm
Putere absorbita : 7 KW / 60% - 10 KW maxim
Tensiune in gol : 64 V
Clasa de izolatie : H
Grad de protectie : IP 23
Factor de putere : 0.92
Dimensiuni : 930x500x1195 mm
Greutate : 72.0 kg

Descriere detaliata

Acest aparat de sudură este o sursă de curent pentru sudura cu arc electric, realizată în mod special pentru sudura TIG (CC) (CA/CC) cu aprindere HF sau LIFT şi pentru sudura MMA cu electrozi înveliţi (rutilici, acizi, bazici).

Sudura TIG CC este prevăzută pentru toate tipurile de oţel carbon slab aliate şi înalt aliate şi pentru metalele grele, cupru, nichel, titan şi aliajele acestora.

Sudura TIG CA Acest tip de sudură permite sudura pe metale precum aluminiu şi magneziu care formează pe suprafeţele lor un strat de oxid protector şi izolant.

Aprindere HF: Aprinderea arcului electric are loc fără un contact între electrodul de Tungsten şi piesa de sudat, ci printr-o scânteie generată de un dispozitiv de înaltă frecvenţă. Această modalitate de aprindere nu implică nici angajarea electrodului de Tungsten în baia de sudură, nici uzura electrodului şi permite o pornire uşoară în toate poziţiile de sudură.

Aprindere LIFT: Aprinderea arcului electric are loc prin îndepărtarea electrodului de Tungsten de piesa de sudat. Această modalitate de aprindere provoacă mai puţine dereglări electro- iradiante şi reduce la minimum angajarea electrodului de Tungsten, şi deci uzura acestuia.
Reglarea prin intermediul sistemului cu „invertor” la priza de alimentare (primar) permite în plus o reducere drastică de volum al transformatorului şi a reactanţei de nivelare, adică reducerea volumului şi greutăţii aparatului de sudură, facilitând astfel manevrarea şi transportul acestuia.

Sudura MMA: Este necesară respectarea indicaţiilor producătorului de pe ambalajul electrozilor utilizaţi indicând polaritatea corectă a electrozilor precum şi curentul optim de sudare (de obicei aceste indicaţii sunt prezente pe ambalajul electrozilor). De reţinut este faptul că pentru electrozi de acelaşi diametru se vor utiliza valori de curent ridicate pentru suduri pe orizontală, în timp ce pentru suduri pe verticală sau deasupra capului se vor utiliza valori de curent mai scăzute.

 

Kit livrare:
Kit sudura TIG racit cu apa, unitate racire cu apa G.R.A. 4000 ,carucior de transport.

Write Your Own Review

Scrie o evaluare

SUPERIOR TIG 322 AC/DC -HF/LIFT RA - APARAT DE SUDURA TELWIN tip TIG

Acorda o nota