Tractor Belarus model Tag 1025.3, 110 CP

Magazia Lu' Costica Tractoare Belarus Tractor Belarus model Tag 1025.3, 110 CP
BelarusTag1025.3
In stoc
Cod Unic
BelarusTag1025.3
Tractor Belarus model Tag 1025.3, 110 CP is available to buy in increments of 1
-
Prahova
-
Bihor
-
Tulcea
-
Vaslui

Prezentare


Belarus («Белару́с», fosta «Белару́сь») este o serie de tractoare cu patru roți produse începând din 1950 la Fabrica de Tractoare din Minsk, MTZ (Мінскі трактарны завод; Ми́нский тра́кторный заво́д, МТЗ) la Minsk, Belarus.

Tractoarele MTZ au fost concepute inițial pentru vastele ferme colective de stat din URSS, situate în zonele cele mai neospitaliere ale Europei de Est, aceste ferme colective s-au extins pe mai multe mii de hectare și nu aveau prea multe mijloace în ceea ce pricește atelierele de reparații și piesele de schimb. Tractoarele au fost construite astfel încât chiar și un novice să poată facă tractorul să funcționeze din nou doar cu o pregătire de bază.

Filtrul de aer era de tip baie de ulei de spălare, filtrul centrifugal de ulei de motor necesita doar spălarea, nu înlocuirea, în timp ce filtrele hidraulice și de combustibil aveau un design lavabil până în anii 1990. Până de curând, tractoarele aveau fie un motor cu aer sau lichid de răcire, cu motor diesel cu 4 cilindri fiind cea mai comună configurație, dar erau disponibile și modele mai mari cu 6 cilindri și articulate. O varietate de metode au fost utilizate pentru a porni motoarele în funcție de model. Motoarele de pornire electrice de 24 volți au fost cele mai frecvente pe modelele de export și pentru utilizarea în locații rurale mai puțin îndepărtate, unde acumulatorii de schimb erau mai ușor de obținut. Un motor de pornire diesel, cu kerosen sau benzină în doi timpi era mai des întâlnit în țările din blocului estic, datorită faptului că acestea erau mai fiabile în iernile mai reci și că acumulatorii erau scumpi sau pur și simplu inaccesibili. Diferite adaptări la tractor au fost de asemenea realizate pentru a ajuta la pornirea pe vreme rece, inclusiv o pârghie pentru a deconecta pompa hidraulică. Cârligul cu trei puncte este acționat de un cilindru hidraulic și este unul dintre puținele modele de tractoare care pot aplica "presiunea în jos" cu dispozitivul de fixare cu trei puncte.

Designul tractoarelor s-a schimbat mult din anii '90. De la căderea Uniunii Sovietice în 1991, tractoarele MTZ-Belarus au devenit mai complexe și mai avansate, în principal datorită faptului că tractoarele importate din Vest au devenit concurenți serioși, astfel că MTZ a trebuit să concureze pentru piață și să-și modifice modelele în consecință. În trecut, MTZ nu a acordat prea multă atenție aspectului estetic și confortului operatorului, dar recent acestea au devenit mai importante, însă pentru anumite piețe un tractor de bază este încă disponibil. Aceste modele sunt asemănătoare cu tractoarele din anii 1970 și oferă puțin în ceea ce privește confortul și avantajele, cum ar fi servodirecția. Există încă o piață pentru acest tip de tractor și Belarus rămâne prima alegere pentru cumpărătorii care caută o mașină de bază și simplă.

MOTOR
Tip   Diesel în patru timpi cu turbosuflanta, injectie directa
Model D-245-S2
Putere, kW(CP) 81 / 110
Turatia nominala, rot./min. 2200
Numar cilindri, pcs 4
Capacitate cilindrica, cm3   4750
Cuplu maxim, Nm   429
Consum de combustibil la puterea max., g/kW h   220
Capacitate rezervor combustibil, I   170

 

SISTEM HIDRAULIC
Element principal cu control automat de adâncime  
Capacitate de ridicare, kg   4300
Presiune maxima, MPa   20
Debit pompa, l/min.   45
Capacitate rezervor ulei, l   25

 

DIMENSIUNI SI MASE
Lungime max, mm   4200
Inaltime max, mm 2820
Encartament, mm:  
Axa fata 1420-2000
Axa spate 1400-2100
Raza min. de întoarcere, m 4.5
Dimensiuni anvelope:    
Roti fata   360/70R24
Roti spate   18.4/70R34
Masa proprie, kg   4.665

 

TRANSMISIE
Ambreiaj   uscat, monodisc
Cutie viteze   mecanica cu sincroane
Frâna   pe discuri cu actionare mecanica
Numar viteze înainte/înapoi   16/8
Viteza , km/h:    
înainte   2.3-36.6
înapoi   4.1-17.2
Priza putere:    
independent I, rpm   540
independent II, rpm   1000
Write Your Own Review

Scrie o evaluare

Tractor Belarus model Tag 1025.3, 110 CP

Acorda o nota