Grape cu discuri

Set Descending Direction
pe pagina
Set Descending Direction
pe pagina
Grape cu discuri

 

Grapa cu discuri este un utilaj agricol care are rolul de a mărunți pământul și bulgării mari care s-au format în urmă arăturii. De asemenea, în funcție de modelul ales, grapa cu discuri poate avea și rol de afânare și nivelare.

Scopul principal al grapei cu discuri constă în pregătirea solului înainte de procesul de semănare. Totodată, grapa cu discuri poate amesteca solul cu ingrasamant pentru fertilizarea lui cât mai propice.

În Magazia lu Costică găsești grapa cu discuri tractata, grapa cu discuri independente, grapa cu discuri purtată cu tavalug paker, grapa cu discuri purtată cu tavalug coardă, grapa cu discuri purtată și multe alte modele.

Cum alegi grapa cu discuri potrivită nevoilor tale?

După cum ai observat mai sus, există mai multe modele cu specificatii diferite de grape cu discuri. Înainte de a face o achiziție trebuie să știi care este nevoia ta și să cunoști particularitățile fiecărui model în parte. Astfel, grapa cu discuri tractata reprezintă un cadru cu roți ce susține bateriile cu discuri și trebuie cuplată la sursa de energie, în urma tractorului. Sistemul este complex gândit, astfel că îți permite să reglezi poziția și să ridici discurile atunci când tractorul se deplasează pe șosea.

Diferența dintre grapele cu discuri tractate și grapele cu discuri purtate constă în faptul că cele din urmă îți oferă posibilitatea de a ajunge la adâncimi mai mari de 15 cm, ceea ce înseamnă că pot fi folosite în diferite soluri și chiar în condiții grele.

Caracteristicile discurilor

Caracteristicile discurilor sunt foarte importante. Atunci când vrei să faci o achiziție acordă atenție și aspectelor privind forma, greutatea și numărul de discuri.

Forma discurilor este concavă, iar uneori au muchia netedă sau marginea crestată.

În funcție de diametru, grapele cu discuri se împart în trei categorii:

  • Grape cu discuri grele – 600 – 850 mm.
  • Grape cu discuri mijlocii – 450-600 mm
  • Grape cu discuri ușoare – 350-450 mm.

Așadar, alege modelul de care ai nevoie din oferta noastră de produse!